Hogyan legyek jó nő?

El sem fogod hinni, milyen sokan teszik fel maguknak ezt a kérdést! A hogyan... kérdéskörben a top 10 kérdések között szerepel a Pinterest keresőjében. Abban a pillanatban, amikor megfogalmazódott benned, azt is realizálnod kell, hogy van mit csiszolni a magabiztosságodon. 

Tegyük tisztába már az elején, úgy vagy tökéletes, ahogy vagy! Amíg azonban ezt nem látod be, adok pár gyakorlati tippet, hogy elhidd magadról: jó nő vagy!

1. Az első és legfontosabb az a magabiztosság. Persze nem megy csettintésre, de lehet vele dolgozni. Abban a szent minutumban, hogy jól érzed magad a bőrödben, és élvezed az életed, elkezded ezt a külvilág felé is sugározni. Ettől különleges leszel, és jobb nő, mint a legcsinosabb modell. Javaslom, hogy nézd meg a Túl szexi lány című filmet. Remek tanmese. Avagy olvad el A gyémántkalitka című regényemet, ahol a főhősnő szemszögéből zajlanak az események. Érdemes vizsgálni, ő hogyan is gondolkodik és viselkedik.

A gyémántkalitka

Hogyan is élvezd az életet? Ez megérne egy külön blogbejegyzést. A jelen témakörben azonban a gyakorlati tipp a következő: Valósítsd meg a második, a harmadik és a negyedik pontban foglaltakat. Nem viccelek! Az első lépések külső és belső síkon mozognak. Ez adja a kezdeti lökést a magabiztosság felé. 

Kifejtem neked ezeket a pontokat, majd visszatérek a magabiztossághoz!

2. A külső. Ugorjuk át azt a részt, hogy nem számít mi van rajtad, mert ez nem igaz! Mindenki először a kinézetedet értékeli. Nem mindegy, mit viselsz! Ha sziporkázol abban, ami rajtad van, akkor nincs jelentősége a ruhadarabnak. Általában azonban magabiztosságot ad, ha tudod, csinosan öltöztél fel. Ebben a pontban fontos megjegyezni, hogy nem csak az ápolt külsőről van szó – mint tiszta körmök, zsíros haj mellőzése és sminkmentes arc –, hanem mindenre kiterjedő a külsőről.

Vagyis első lépésben fürödj meg! Ez tetszik! (Fürödjél le!) Legyél tiszta. Alap.Tiszta lehelet! Alap. Ápolt fogak! Alap. Mosd meg a hajad! Alap. Javaslom, hogy ne hagyd csak úgy megszáradni a szélben, és úgy viselni. Vasald is ki. Minőségi lépéseket teszel ezzel a jó nő státusz felé. Mindegy, hogy középen vagy oldalt választod is el a hajad. Ha festésre szorul, akkor irány a fodrász, ő majd beszárítja neked.

Második lépésként öltözz fel. Nem pénz kérdése, hogy divatos legyél! Ha nem tudod, mit és hogyan kellene összeállítanod, akkor adok tippet: a fekete póló és szűk farmer mindig tuti befutó. A legjobb a miniszoknya, de ezt nem kell erőltetned, ha nadrágos vagy. Nyáron top, télen pedig egy laza zakó a pólóra. Nem kellenek a feliratok! Egyszerű, frázisok nélküli felső megteszi. Ne gondold, hogy az oversize divat bejön a férfiaknak. Minden férfi először a testét hangsúlyozó, elégedett nőkre fogja felkapni a fejét. Nem kell kitenni a cicit vagy a fenekedet, de igenis a szűk fazon soha nem fog kimenni a divatból. Attól leszel jó nő, ha büszkén viseled, amiben éppen vagy. 

Harmadik lépés a smink. Nem ijedj meg! Alapozó vagy az általam preferált CC krémek valamelyike tökéletesen elég! A vastag vakolat rettenetes! Válassz minőségi terméket és akkor szép fedést kapsz. A szem az első, amit megnéznek az emberek, hát hangsúlyozd egy kicsit. Ne alul! Az rettenetes! Főleg, ha csak alul ceruzázzák. Felül kell kiemelni. Tussal vagy ceruzával, utóbbit egy picit el is dolgozhatsz. Nem kell pro sminkesnek lenni, hogy húzz egy vonalat a pilláid tövében, majd egy ecsettel (fekete szemhéj festékkel) picit eldolgozd. Nem a tökéletessék a lényeg, az a tus esetében igaz. Ha a kézügyességed jó, akkor azt használd. A fontos, hogy a gyönyörű szemedet emeld ki. Ne állj meg a szem végénél, húzd tovább, akkor lesz igazi cica szem. Amennyiben mégsem megy, válaszd a szempillaspirált. 

3. A belső. A magabiztosságot is ide lehetne sorolni, de én most nem erre gondolok. Belső alatt a fejedre célzok, azaz a tudásra. Egy életen át tartó tanulás soha nem lehet terhes. Érdemes olvasni, informáltak lenni. Ha valamit nem értesz, keress rá az interneten. Azt mondhatod erre, hogy engem nem érdekel ez meg az... Pl. a politika vagy utálok híradót nézni. Értem én, de akkor nem is tudsz majd értelmesen beszélgetni. Nem kell mélyre ásni a témákban. Csak legyél tájékozott egy kicsit a világ dolgaival kapcsolatban.

Másrészről lehetsz profi a munkádban, elismert szakember, aki inspirál másokat. Ehhez is tanulni kell. Folyton folyvást.

4. A kommunikáció. Ne beszélj túl sokat! Az idegesítő. Ne beszélj túl keveset! Az unalmas. Legyen véleményed. Mindig, minden körülmények között. Ez is a magabiztosság része. Vállald azt, amit gondolsz és tudd megindokolni, hogy miért az a véleményed. Nem vagyunk mindentudók. Sajnos. Vagyis, ha állítasz valamit, akkor abban legyél egészen biztos. Persze egyszerűbb, ha nem bonyolódsz bele olyan állításba, ami nem 100%-os.

A választékos beszéd nem elhanyagolható. Hagyd a parasztos megnyilvánulásokat. A viccmesélés és szórakoztatás is a férfiak dolga. Azonban a kommunikáció az erősebbik nemmel meglehetősen kellemes lehet, ha van téma, amibe bele tudsz szólni... értelmesen. Ezzel nem azt akarom hangsúlyozni, hogy a nők butábbak a férfiaknál, sőt. Azon van a hangsúly, hogy a férfiak általában magabiztosabbak nálunk. Meg sem kérdőjeleződik bennük, hogy nem tökéletesek. Kis túlzással. Mi, nők, mégis azt feltételezzük, hogy nem vagyunk elég jók, elég szépek... 

Állj ki magadért, és azonnal a jó nő státuszban találod magad. A struccpolitikát hagyd másra!

1. A magabiztosság. Mostanra már értheted, hogy a 2-4. pontban a felszínt tettük rendbe. Az önazonossághoz azonban ezen túl el kell fogadnod magad! Ez a nehezebbik rész. Úgy vagy jó, ahogy vagy! Szeresd önmagad! Fogadd el önmagad! Olvasd el újra meg újra ezeket a sorokat! Írd fel magadnak a tükörre: szép vagyok! Írd a noteszedbe, hogy szeretem magamat. Elfogadom minden hibámat. Ne csak legyints ezekre a sorokra! Ezek építenek! Ezektől leszel erős és jó nő!

5. A céltudatosság. Találd ki, mi is szeretnél lenni! Ki szeretnél lenni, ha nagy leszel! Nincs is szexibb nő annál, aki tudja mit akar az élettől. Tegyél lépéseket ennek megvalósítása érdekében. Ne feledd! Megvalósítható álmokat tűzz ki magadnak. Következetesen állíts fel idővonalat, hogyan és mikor fogod teljesíteni a pontokat a végcélig. Egy ambiciózus nő, csakis jó nő lehet. 

Gondolj csak bele, aki komoran éli mindennapjait, cél nélkül, az alatt folyamatosan instabil a talaj. Véleményem szerint így nem lehet boldogan élni. Ergo nem is lehetsz sugárzó, jó nő. A folyamatos bizonytalanságban és kilátástalanságban nincs fejlődés.

+1. A kedvesség. Mélységesen meg vagyok róla győződve, hogy ez a jolly joker. Valakiről vagy jót, vagy semmit ne szólj. Társaságban meg pláne.

Az intelligencia alappillére a szolidaritás. 

Megmagyarázom miért. Soha nem tudhatod teljes egészében ki, mit, miért csinál. Azért nem, mert ő sincs tisztában vele. Az embereknek tanult és gyakorlott pszichológusoknak kellene lenniük, ahhoz, hogy megértsék a mások és a saját tetteiket. Vagyis, amikor minősítesz valakit, rosszat mondasz rá, akkor fogalmad sem lehet arról, mi zajlik le benne. Alapvetően mindenki boldog akar lenni, csak valaki végtelenül hülyén csinálja. Ha ebből a tényből indulsz ki, akkor megértheted, hogy a mások által hozott rossz döntések csakis ebből fakadnak. Nem tudják mit kellene tenniük. Most már te tudod. Kedvesnek lenni. Ez a kulcs.

Őszintén remélem, hogy tudtam segíteni! :) 

Motiváló bejegyzésekért kövess be az Instagramon!